Welkom op de site van Kanovereniging Uitgeest.

Onze kanovereniging bestaat sinds 1989 en heeft ongeveer 100 leden. De leden komen niet alleen uit Uitgeest, maar ook uit de omgeving zoals  uit Heemskerk, Beverwijk en Castricum.

De vereniging heeft de beschikking over een loods aan de gemeentehaven van Uitgeest (KLIK hier voor locatie). In deze loods bevinden zich ongeveer 100 ligplaatsen, een kantine en kleedruimte. Vanuit de gemeentehaven zit je binnen 3 minuten op het Uitgeestermeer.
Het vaarseizoen loopt van half april tot half oktober, maar ook buiten deze periode hebben we een aantal actieve leden dat de elementen niet schuwt en de hele winter doorvaart.
Voor leden die (nog) geen eigen kajak of kano hebben, beschikken we over een bescheiden maar gevarieerde "vloot" waar zij gebruik van kunnen maken.

Wil je eens komen proefvaren? Kom dan eens in het vaarseizoen langs op woensdagavond. Er zijn dan altijd wel mensen aanwezig die je wat meer kunnen vertellen of een stukje met je mee willen varen. Of neem contact met ons op.

Bezoek ons op FACEBOOK

JASON Vaarkalender van Jason
Jason Homepage
NKB Zeevaren Commissie zeevaren van de NKB
Peddelpraat
TKBN Toeristische KanoBond Nederland
www.getij.nl Voorspellingen van het astronomisch getij in Nederland
weeronline Weeronline voor surfers en zeilers
Erekode voor het Wad Convenant met gedragsregels voor bezoekers van de waddenzee
www.wadkanovaren.nl Deze site is bedoeld om praktische informatie te verschaffen voor kanotochten op zoutwater, en dan met name op de Waddenzee.
www.nautin.nl Deze website is een initiatief van de Stichting Nautin. Deze stichting heeft ten doel het bevorderen van beschikbaarheid van nautische informatie voor de pleziervaart en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
Kanocentrum Wirdumerklap Zeekajakschool
Eigenschappen van zeekajaks uitgelegd. Uitleg bij eigenschappen van zeekano's
Poly-Service Materialen voor onderhoud aan je boot
www.outdoorfoto.nl/
www.polespirit.nl/
www.dajaks.nl/ Kajak-Technieken op de site van Dajaks
www.nibla.nl/video/rollen NEW
Techniek: instructie video rollen (160Mb)
tip: Sla het bestand eerst op voordat je het in een viewer opent
www.nibla.nl/video/vw_slag NEW
Techniek: instructie video voorwaartse slag (164Mb)
tip: Sla het bestand eerst op voordat je het in een viewer opent
www.kano.startkabel.nl/ Kajak-links
zee-kano.startkabel.nl ZeeKajak-links
zee-kano.opedie.nl ZeeKajak-links
www.paddlingplanet.com Verzamelsite waarop van heel veel kajakblogs de laatste bijdragen worden gepresenteerd. Aanrader!