Instructie
Woensdag, 18. September 2019, 18:45 - 21:00

Het uitgangspunt van de instructie voor nieuwe leden is om basiskajakvaardigheden bij te brengen en veiligheid. Veilig varen zonder blessures, rekening houdend met de omgeving en schadevrij. We hanteren een checklist met minimumeisen die in ieder geval aangeleerd moeten worden. Afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de kajakker kunnen er natuurlijk meer vaardigheden worden aangeleerd. Doelstelling is om de instructie in vier avonden af te ronden.

De basiskajakvaardigheden bevat onder meer; instellen boot, spatzeil vast en los maken, begin en eindstabiliteit kajak ervaren, voorwaartse slag, boogslag, instappen en uitstappen lage en hoge kade, opkanten, lage steun en de laatste avond wordt besteed aan reddingen (X-redding, Kiwi redding).

start 19.00 uur, aanwezig 18.45 uur