Waalweekend
Van Vrijdag, 30. Augustus 2019 -  08:00
Tot Zondag, 1. September 2019 - 17:00

Kampeer weekend Waal. 39 aug. - 01 sep.

Ons traditionele Waal weekend staat ook weer gepland. Vrijdag middag vertrek uit Uitgeest. We rijden eesrt langs het eindpunt in de buurt van slot Loevenstein om een auto achter te laten voor de terugweg. Vervolgens naar camping Waalstrand bij Gendt in de Betuwe. Vrijdag en zaterdag kamperen we tussen de kribben Langs de Waal, waar meestal genoeg brandhout ligt voor een flink kampvuur. Zaterdag varen we ongeveer 40 km met de stroom mee, zondag plusminus 25 km. Onderweg genoeg gelegenheid voor een pauze en koffie of zwemmen.
Gezien het drukke scheepvaart verkeer met golven en de stroming en de afstand is dit een tocht voor kajakkers met flink wat kms in de armen en voldoende ervaring met golven.
Er moet soms tussen de kribben gewacht worden tot een schip is gepasseerd om te voorkomen dat we te dicht bij komen.
Maar vooral een heerlijk weekend buiten in een prachtige omgeving.

Tochtleider: Rob