Gedroomde tocht

Onze varende kapper Ton Glorie had een droom: alle boten de loods uit. Niet voorgoed, maar voor één avond. En dus werd er een oproep geplaatst in het clubblad. Op 22 augustus moest het gebeuren. Iedereen met een boot in de loods werd opgeroepen om het water op te gaan om "een groot kleurrijk kanolint te maken op het Uitgeestermeer".
Aan de oproep werd massaal gehoor gegeven. Weliswaar ging de loods niet helemaal leeg, maar een recordaantal van minstens 30 kano's voer rondjes op het meer. Dat moest gevierd worden natuurlijk. Grootmoedig nam Ton alle drankjes van die avond voor zijn rekening. Proost!
Bedankt Ton én bedankt deelnemers!

Huisduinen-Oudeschild vv. 2007

Tocht Huisduinen - Oudeschild vv. op 9 juni 2007

Rob, Kees, Tiny, Mattijs en René loochenden de weersvoorspellingen, die spraken van regen en mogelijk onweer. Ze werden beloond met een stralende dag met blauwe luchten.

Watersportdag 2007

Alweer voor het derde jaar doet de KVU mee aan de watersportdag in Uitgeest

Rondom Rottummerplaat 2007

Eén van de mooiste delen van onze Waddenzee vind ik zonder twijfel het Oostelijk Wad met de eilanden Schiermonnikoog en Rottumerplaat en Rottumeroog. Daar deze dicht bij de Fries/Groningse kust liggen is een dagtocht vanaf de vaste wal om deze eilanden goed te doen. Bovendien liggen er een paar grote zandbanken welke net droog blijven bij hoogwater en een mooi heenkomen bieden voor een stop: Engelsmanplaat ten westen van Schiermonnikoog en Simonszand tussen Schier en Rottumerplaat. Rottumeroog (het meest oostelijk) en Rottumerplaat, zijn beiden verboden gebied en het water er tussenin is van 15 mei tot 1 september eveneens verboden vaargebied vanwege vogel- en zeehondenkolonies welke daar hun verblijfsplaats hebben gekozen. Dit is de reden dat een tochtje in deze regio niet al te vaak mogelijk is en al diverse keren door weersomstandigheden moest worden afgeblazen. Vandaag is het echter uitzonderlijk prachtig weer voor medio april: NO wind 3 Bf. een graadje of 17 en een stralende zon. Wat betreft navigatie is het een uitdagend gebied vanwege de geringe waterdiepten in sommige geultjes. Dat bleek ook deze tocht.

Zwembad 2007

Zwembadoefeningen

De afgelopen weken hebben we al heel wat zonnige dagen gehad. Hier en daar wordt door onze leden weer eens een kano uit de schappen van de loods het water in geschoven. Een flink aantal leden is de afgelopen maanden een aantal maal met de kano in het zwembad geweest. Daar werden nieuwe technieken geleerd of roestige technieken opgepoetst. Nieuwe camera's werden uitgeprobeerd; boven én onder water. En als je denkt dat je alles al kan, dan kan je altijd nog proberen op je hoofd te gaan staan in een kano.