Ardennen 2008

Vrijdagavond heen. Zondagavond terug. Een weekend in de Ardennen. Varen op wildwater vereist een andere techniek dan varen op zee of meer. Het water stroomt en is lekker fris. Sommigen besluiten meerdere keren te gaan zwemmen. Anderen redden zich met een eskimorol of hoge steun.
De drie instructeurs zijn uitstekend. Na twee dagen kan men varen zonder peddel, achteruit stroomopwaarts traverseren, groepsgenoten uit de keerstroom duwen, rollen, steunen of gewoon rechtdoor varen.
Het eten is overvloedig. Jan regelt een verse vis via Franse vrienden die hij ter plekke maakt. Zondag worden we verrast door sneeuw. Aan het eind van de dag vangen Jos en Ton de kleumende peddelaars liefdevol op. Wat een weekend.