Winterwonderzee

Officieel nog geen winter, want 23 november 2008. Wel koud, in het wilde water aan de westkust. Het is behelpen. En afzien. Ondanks droogpak, neopreen bivakmuts of voor de gelegenheid verknipt duikpak zonder mouwen. Zwemmen gaat toch echt langzamer wanneer het voelt alsof je armen eraf vallen.

Toch was het niet de laatste keer. In december voeren we nog per zeekano naar Wijk aan Zee en terug. Een schitterende tocht (lees het verslag in het volgende clubblad). Op 1 januari deden we de nieuwjaarsbrandingbootzeetocht. Klappertandend met warme worst toe.

De rest van januari hielden we het bij schaatsen, wandelen, fietsen, hardlopen, openhaardaansteken of andere sporten zonder zeezout. Het moet wel leuk blijven. En de zee die wacht wel. En wij ook. Tot het weer iets aangenamer wordt. De zeehond heeft voorlopig het rijk alleen.