Naar Texel op 13 nov 2012

Op 13 november was het redelijk rustig weer: voorspelde wind ZW 4-(5)bft. Het bleek die dag echter wat mistig te zijn maar met algemene stemmen werd de overtocht vanuit Den Oever haalbaar geacht: in de praktijk was telkens de volgende boei van de vaargeul zichtbaar.

Deelnemers: Henk, Wieger, Roel, René

Hieronder foto's van de oversteek van de Texelstroom op de heenweg iets ten Noorden van Oudeschild (wind 4bft tegen de stroom in):

KVU in Amsterdam; 23 sept 2012

OP 23 september had Gilbert weer een mooie route door Amsterdam voor ons uitgestippeld.

Peter Schelvis legde het culinaire deel vast.

Mogelijk komen er nog meer foto's.

Branding varen op 21 juli

Kasper, Anoushka, Dick, Gilbert en René trotseerden deze dag de branding bij Castricum aan zee.

Allemaal kwamen we af op de wervende teksten van Anoushka:

Zin in branding? "De kern van het oceanische laag schuift langzaam de Noordzee op en activeert donderdag behoorlijk. Dat gaat donderdag avond al voor flinke bewegingen zorgen tussen de watermoleculen van het Noordzee water. Vrijdag ligt het laag er nog steeds, maar waait het al minder hard. Een prima dag. Ook zaterdag een prima dag", aldus de surfsite.
Na deze stormachtige dagen zal het zaterdag NW3 waaien. Laag water 14.15 uur. Een noordelijke deining zal voor mooie swell kunnen zorgen. Afgelopen zaterdag was het nog mooier dan verwacht. Dat gebeurt als de swell goed doorkomt :-).
"De positie van het laag is vandaag nog wel zodanig dat er de hele dag nog nieuwe noordswell bij komt en er dus zaterdag en zelfs zondag kan worden genoten van prima golven. Dat de wind zich nogmaals aflandig draait is te betwijfelen, maar de windkracht blijft steken bij 3, in het noorden maximaal 4 bft. Dus zijn de golven prima te doen. Vanwege de noordelijke richting is het in noord-holland ook op de minder bekende spots net zo clean of misschien zelfs cleaner dan op de meest bekende. Daarbij is het met alle getijden goed te doen",

Canadese kano als vrachtschip

Wat doe je als je een conifeer hebt gerooid, maar geen zin hebt om al die blaadjes die er afvallen in huis en in de auto te krijgen?

Simpel: je laad alles in de Canadese kano en je peddelt naar de gemeentewerf. Alleen het laatste stukje ging met de kanokar.

René