Op visavontuur met Jan

Kajak vissen en de ombouw van recreatie naar vis kajak.

Klik op de foto hieronder voor het fotoalbum:

Toelichting bij de foto's over de opbouw tot viskano (deze opmerkingen kan je ook in het foto-album zien als je een foto opent en op de knop informatie drukt):

v1. De sot (sit on top) in de folder
v2 Hij is er de opbouw kan beginnen
v3 De eerste spullen zijn ook binnen, aan de achterzijde 2 hengelhouders ingebouwd
v4 hengelsteun en box geplaatst (opberg box van de blokker)
v5 De box zwart gespoten en vast gezet op de bodem, op de deksel een snijplaat en visvinder de accu zit inde box
v6 in de viskoffer 2 sleuven, de spanband houd deze op zijn plek
v7 Alles mooi verdeeld en goed bereikbaar
v8 De ankerlijn is verschuifbaar in de lijn zit een oog waarde steekstok door kan, zo kan de stok afhankelijk van de wind verplaats worden
v9 de koffer heeft nu extra hengel houders en zwart met verlichting, de steekstok en hengels zijn ook geborgt, de boot kan op zijn kop.
v10 bijna greed bij de hengelsteun voor zit het drift anker, welke de boot afremt bij het drijvend vissen op de plas.
v11 We zijn zover we gaan vissen, maar dat komt de volgende keer met een andere zit in kajak.

stichtse plassen: de spiegel en ankeveense plassen - 16 oktober 2016

Foto's: Jan den Uil

afgelopen zondag een tocht gevaren op de stichtse plassen, puur een natuur tocht in een rustige, prachtige omgeving.
mooi helder water en als er liefhebber voor zijn, kunnen we dit zeker een keer gaan varen Jan.

Vecht - Loosdrechtse plassen - 9 oktober 2016

Foto's: Jan den Uil

Wat een dag wat een weer. Maar ja daarvoor gingen we niet naar Loosdrecht, we wilden varen. En dat bleek een goed idee, het gebied is gevarieerd. De eerste Loosdrechtse plas is weids en voor een flink deel omgeven met bebouwing waarvan een aanzienlijk deel bestaat uit jachthavens, werfjes en horeca etablissementen. Wij voeren naar het centrale deel van de plas waar enige eilandjes liggen. Een daarvan hebben we eens goed bekeken. Dit eiland was particulier terrein en voorzien van een riet gedekt landhuis met daar omheen bomen en strandjes met daarop sfeervolle schaduwrijke voorzieningen gemaakt van natuurlijke materialen. Machtig mooi. Het is opvallend hoe anders de sfeer op deze plassen is in vergelijking met ons Lange Meer. Er is natuur maar het beeld wordt vooral bepaalt door de watersport. Het is op de kanalen zo nu en dan wat lawaaiig en druk, bijvoorbeeld op de Drecht. Onze pauze brachten we door op het aangename zonnige terras van het restaurant van de Loosdrechtse watersportvereniging. En na koffie broodjes en snert ging het vandaar verder. Over de Drecht door het dichte moerasbos, we namen een kijkje bij de ster van Loosdrecht dat kenmerkende stervormig verkavelde deel van deze polder. Via de 's Gravelandse vaart maakten we een rondje om de polder die aan het meer de Vuntus ligt. Eenmaal op de Vuntus slingerden we terug naar onze instapplaats. Er namen een aantal relatieve nieuwkomers deel, die deze dag meer dan 16 kilometer weg peddelden, chapeau! Een mooie prestatie en voor herhaling vatbaar. Deze dag, deze route en de zon, het was genieten.
Jan en Jan