Kanovereniging Uitgeest Kanovereniging Uitgeest       Neem de tijd pak de kano

2018-03-24 Opschoondag Alkmaardermeer

OPSCHOONDAG 2018
24 Maart heeft de KVU haar openingstocht ingezet in het kader van de Nationale Opschoondag.
TAART
Bij de briefing van tevoren merkte de voorzitter op dat er wel minder gevonden zou worden dan vorig jaar, omdat er toch onmogelijk in één jaar tijd alweer zoveel afval in het meer terecht zou kunnen komen. De stemming zat er direct goed in, mede dankzij de heerlijke taart van banketbakker Putter, beschikbaar gesteld door de gemeente Uitgeest. Er werd gevaren in twee open “Canadese”kano’s en negen kajaks, waarvan er een nog een bijbootje sleepte.
TROEP
Na krap drie kwartier kwam er al een canadees terug naar het clubgebouw, volgeladen met o.a. een enorme plastic ton en diverse andere grote objecten. In de loop van de daaropvolgende 2 ½ á 3 uur was het komen en gaan van ladingen troep. Werkelijk onvoorstelbaar dat mensen zo veel vuilnis in het water dumpen: flessen, plastic zeil, isolatiemateriaal, stoelen, touwen, emmers, kratten, diverse verpakkingsmaterialen, stootwillen, spuitbussen, hout, enz. De door Nederland Schoon geleverde zakken waren in een mum van tijd vol en gelukkig werd de firma Zonjee net als vorig jaar bereid gevonden om met een aanhanger alle troep naar de gemeentewerf te transporteren.
ROMANTIEK TUSSEN HET AFVAL
In een van de flessen die werden gevonden bleek een briefje te zitten met een liefdesboodschap. Dat stemt een mens dan weer een beetje milder na het aanschouwen van zoveel onverschilligheid. Ook de jonge man in een motorboot die spontaan zijn hulp aanbood om enkele zeer grote objecten te vervoeren maakte ons duidelijk dat er ook veel mensen zijn die wel aandacht hebben voor het milieu. En nadat met vereende krachten alle boten schoon gepoetst waren kon iedereen met een positief gevoel huiswaarts.
Henk

foto's: Henk Theo Jeroen