Het Groene Hart 23 oktober 2016

Bijna 100 % Poetisch

Met een door een zweem van mist verstild beeld kijken we over de Nieuwkoopse plas.

Grommend mooi daar bij de start in het dorp Nieuwkoop. Nog wat beelden van huizen en twee kerktorens en daar verdwijnen we in de herfstbeelden. Het zonlicht strijkt over berk en riet.  We varen langs legakkers, weilanden, gemaaide ruigte en..dat was bijzonder. We voeren langs net boven water uitstekende veengronden. Die mini eilandjes vertoonden sporen van gebruik door vogels, wat een pracht van cultuur natuur.

We meanderen ons door deze veenderij, het is zo rustig, zo heerlijk rustig. Het zonlicht drijft de ochtend kou weg en verwent ons. Zelfs de vogels laten zich niet horen, ze durven niet, waarschijnlijk  zijn zij ook door schoonheid bevangen. Wij de KVU’ers zijn dat. Judie zegt het zo: Wat een geluk dat ik hier zijn mag. Dat wordt beaamd. En dan na afloop op het terras met dat uitzicht over een rond meer. Uitzicht zonder bebouwing van welke aard dan ook. En ja wat er dan gebeurt. We mijmeren over kajakken en daarna we mijmeren nog meer over ..kajakken.

Ja en dan, het mot ! opstappen!! Retour naar die loods aan het Lange Meer.
Jan Zaal.