Tochtje naar Akersloot - 3 januari 2016

Vandaag met Henk,Gilbert,en Dirk besloten om vanmorgen een tochtje naar Akersloot door het kanaal naar De Woude en via de Stierop weer terug naar de basis te gaan varen.
Op het meer eerst de wind schuin in de rug, het golf surfen een beetje kunnen oefenen.
Maar voorbij het starteiland ging het mis, ik kreeg een golf van achteren welke mij uit het water tilde en je raad het al ,met de peddel in het luchtledige en om ging ik.
maar het neopreenpak deed zijn werk en ik kreeg het niet koud.
Dus nu ook meteen maar mijn eerste redding via Henk zijn kajak gedaan.
Met een minuut of 3 zat ik weer in de kajak en we zijn naar de luwte van het starteiland gevaren en daar het water uit mijn kajak gepompt, nu hebben we besloten om toch maar terug te varen.
Vol tegen wind en golven in, wat wel een zware klus was, ik kreeg wel wat last van verzuurde spieren in mijn boven armen.
Maar in Uitgeest meteen onder de warme douche terwijl Gilbert zorgde voor mijn kajak. Super, nog bedankt Gilbert.
Weer een ervaring rijker en met de natte spullen huiswaarts waar de soep al warm klaar stond.
Heren bedankt voor de wijze lessen,en tot een volgende tocht.
Groetjes,Henk.S.