Manchetten van je kanojack

De laatste tijd heb ik een paar keer meegemaakt dat een lid, waarvan de waterdichte latex-manchetten van jack of droogpak voortijdig waren gescheurd, vertelde dat hij niets wist of had gehoord over het benodigde onderhoud ervan.

In mijn doosje met verzamelde gebruiksaanwijzingen vond ik dit kaartje van Palm jacks. Maar het geldt voor alle merken latex manchetten.

Uit ervaring weet ik dat je de levensduur enorm verlengt als je deze aanbevelingen volgt.
Wel na ELK gebruik doen aan het droge jack.
Bijkomend voordeel: je krijgt je handen een stuk makkelijker door de manchetten heen bij aantrekken.

In plaats van het genoemde siliconen mariaal kan je ook gewone baby-talkpoeder gebruiken voor de binnen- en buitenkant. Lekker ouderwets luchtje. ;-)

René