Nieuwkoop 6 april 2014

Zondag 6 April 2014.
Na weken mooi weer begon het zondag morgen op  weg naar de loods te regenen.
Het kon ook niet uitblijven.
Toch een aardige groep van 13 man en vrouw melden zich om half 9.
Alle boten opgeladen en een briefing van Peter onder het genot van een bakkie koffie.
Circa 9 uur vertrek richting het plaatsje Noorden.

Onderweg ging het steeds harder regenen, maar ja water is "all around" als je vaart dus dat maakt dan ook niet meer uit.
Tijdens het afladen van de boten en het omkleden werd de regen steeds minder.
De groep werd opgesplitst in 2 clubjes, 4 voor de korte route onder aanvoering van Corrie, en 9 voor de lange route onder aanvoering van Peter.
Ik kan alleen verslag doen van de lange route dus ik hou het kort. (voor bijbehorende foto's: klik hier)

Het was een heerlijke rustige route met een ontspannen sfeer,en een overweldigende natuur en stilte ( ik werd er bijna depressief van).
De regen was algauw gestopt en de temperatuur was goed.
Na een mooie tocht over de mooi slingerende rivier de Meije met mooie optrekjes langs het water zijn we gestopt in het gelijknamige dorp voor een koffie pauze.
Heerlijk op het terras met zijn allen met koffie en gebak en de nodige wielrenners & motorduivels.
Nadat iedereen  zijn sanitaire uitspattingen had gedaan ( met in het vrouwentoilet de tekst: Heren kom wat dichterbij want hij is korter dan u denkt.) vervolgde wij onze waterweg.
Er viel nog een kort buitje en daar bleef het bij.
Na nog een klein stukje over de Meije  vaarden we een wat afwisselender watergebied in met grotere plassen zoals de Zuideinderplas en de Noordeinderplas afgewisseld met wat kleiner water en slootjes.
Bij de plek waar we samen zouden komen met de 4 vaarders van de korte route  om het laatste stuk gezamenlijk te varen was het stil, wij hadden kennelijk te lang koffie gedronken.
Zij waren doorgevaren, Peter was daarvan op de hoogte dus geen paniek.
Tocht voortgezet richting eindpunt door slingerende sloten waar op de riet- en graslanden het lichte groen weer ontluikt. Wat is Nederland toch mooi.
En ja dan zijn we weer terug bij het beginpunt waar de vier medevaarders ook waren aangekomen.
Na nog wat gedronken te hebben op een terras weer richting Uitgeest.
Ik wil iedereen bedanken voor de spontane hulp  met het sjouwen van mijn boot en spullen.

Peter en Corrie, bedankt voor deze mooie dag en deze mooie route door de natuur.

Groetjes,
Hans Wolkers.