Castricum-Egmond vv. 21 juli 2013

Het heeft even geduurd maar eindelijk kwam het schrijven er dan van.

Afgelopen zondag heb ik voor het eerst op zee gevaren, in een kayak wel te verstaan.
Het was 9 uur verzamelen bij de loods en samen met Peter, Gilbert, Ton, Jos, Theo en Ger togen we naar het strand bij Bakkum.
Het weer was wat aan de warme kant en veel strandgangers gingen ook al vroeg op pad zodat we al in een korte file terecht kwamen.
Er stond weinig wind en was aflandig, we zouden wel stroom tegen hebben. De zee was rustig.
Eenmaal op het strand en klaar voor de strijd moest het dan toch maar gebeuren.

Les 1 kwam gelijk: als je de branding in vaart mond dicht houden! Na de branding kwam iedereen weer bij elkaar en voeren een stuk de zee op.
Op ongeveer een kilometer uit de kust zijn we evenwijdig aan de kust richting Egmond gevaren, er stond een lange deining/golf en het voelde goed aan.
Halverwege Castricum en Egmond stelde, ik dacht Peter, voor om wat landings oefeningen te gaan doen.
We hebben de gecontroleerde en de ongecontroleerde versie gedaan, waarbij de een soms meer op de ander leek.
Daarna een beetje spelend in de branding verder richting Egmond.
Bij Egmond konden we het geleerde in praktijk brengen en Theo en Ger besloten voor de ongecontroleerde landing te gaan wat Ger een nat pak opleverde.
Aangeland werd er besloten bij Leo wat te gaan eten. Ger bleef bij de boten en wilde wat meer van de natuur genieten.
Bij Leo een uitsmijter gegeten wat tot voordeel had dat ik de in les 1 genomen zouthap nu  kon gebruiken.
Terug bij de boten hield Ger nog steeds de wacht.
Met zijn allen weer door de branding terug het water op. De zee was wat rustiger geworden en leek iets meer te klotsen.
Naar mijn gevoel hadden we ook iets meer stroom tegen maar was goed te mannen.
De branding stelde nu helemaal niets meer voor en we zijn af en toe langs de kust en dan weer wat verder weg terug gevaren richting Castricum.
Het was daar inmiddels zo druk op het strand en in het water dat het wat moeilijker werd om aan land te komen, maar iedereen stond na een kwartier weer boven bij de auto’s.
Peter had inmiddels Marian gebeld die ons weer op kwam halen.
Het tochtje op zee was heerlijk. En het groepje medevaarders?      Tja.... ik heb ervan genoten.
Peter, Gilbert, Ton, Jos, Theo en Ger  bedankt voor deze mooie dag.

Hans Wolkers