NU EVEN NIET

March 19, 2009

NU EVEN NIET

Zelfs de bikkels die het presteren om op een koude woensdagavond bij onze kantine te arriveren in een kano die
geheel bedekt is met ijsdruppels, zoals ik kort geleden met eigen ogen heb kunnen aanschouwen, houden momenteel een winterstop. En dat al voor de tweede keer in korte tijd.
[image]
Klik hieronder op "lees meer" voor de rest van het verhaal

IJsgang maakt het onmogelijk om met een kano het meer op te gaan.Een kano is dan ook geen ijsbreker.
Toen ik kort geleden een wandelingetje maakte bij Dorregeest zag het water er trouwens niet echt uitnodigend uit. De wind zorgde voor golven die over de beschoeiing heen sloegen en daar ieder grassprietje van een laagje ijs voorzagen. Een dik pak ijsschotsen had zich verzameld voor de brug van de A9.
[image]
Sneeuwvlokken stoven bijna horizontaal over het meer.
Het schouwspel leverde me een paar mooie plaatjes op, maar ik was blij dat ik weer naar de warme kachel kon.