Noorderhaaks 2006

(ingestuurd door Kees van Weele)
De voorspelde wind voor die dag (7 mei 2006) was Oost 5 met mogelijke uitschieters tijdens buien. De heenreis met 10 kayaks (dus 11 enthousiastelingen van KVU; 1 tweepersoons) was een makkie met stroom en wind in de rug. Helaas lagen er geen zeehonden te rusten op Noorderhaaks (te veel wind). Wel stak er tijdens onze tocht zo nu en dan een enkeling zijn kop boven water om ons te bekijken. Bij de oversteek naar Texel werden er ook nog een aantal Jan van Genten waargenomen. Tijdens de oversteek van Texel naar Den Helder hadden we de wind op kop en de stroom in de rug. Bij windkracht 6 zou dat een leuke beproeving geweest zijn maar de weergoden waren ons gunstig gezind. Tijdens de oversteek viel de wind vrijwel geheel weg (windkracht 1 of 2)' dus kwamen waren we terug op onze vertrekbasis.