KVU en de Zwemvierdaagse

Ook dit jaar was de KVU weer uitgenodigd om op een van de afleveringen van de jaarlijkse Zwemvierdaagse in De Zien aanwezig te zijn.

En dus hebben Ton en ondergetekende op donderdag 21 juni zes kano’s van de club naar het zwembad gereden om van 17.00 tot 19.30 de aanwezige kinderen kennis te laten maken met onze mooie sport. Astrid en Annet kwamen ook om te assisteren en toe te zien op de veiligheid. Wat jammer dat het uitgerekend vandaag, op de eerste dag van de zomer nota bene, zulk herfstachtig weer was!  Wel af en toe de zon, maar dan weer donkere wolken en een koude wind. En toch kwamen ze, de bikkels die al bibberend van de kou toch echt wel een flink rondje in een echte kajak wilden varen!

Nieuw dit jaar was dat Ton ook zijn “drijvende schoenen” had meegenomen: iedere voet in een soort mini-kajak en dan met een superlange peddel “lopen” over het water. Ik mag zeggen dat ik het heb geprobeerd, maar ik wist niet hoe snel ik weer op de veilige wallekant moest komen! Astrid bleek een natuurtalent en ook enkele kinderen die dat wel eens wilden proberen hadden er verrassend weinig moeite mee.

Ondanks de beperkte belangstelling, door het koude weer, kunnen we toch terugkijken op een leuke ervaring en hebben we vast weer een paar kinderen enthousiast gemaakt voor het kanoën.

Henk.