KVU Kanovereniging Uitgeest

Vorig jaar heeft de KVU twee verenigingskano's verkocht. Dat waren kano's die het bestuur niet geschikt vond als clubkano: er was een kano zonder waterdichte compartimenten en de andere kano had een kwetsbaar roer.

Zoals in de ALV besproken, was het de bedoeling om met de opbrengst een nieuwe, gehoorzame clubkano te kopen die ook geschikt zou moeten zijn voor kleinere mensen.

Marktplaats is lang in de gaten gehouden en pas kort geleden vonden we een Avocet; dit is hetzelfde type als het Rabootje.
Deze is aangeschaft en gedoopt als KVU 16. Ze ligt in het rek boven het Rabootje.

Het overkomt zelfs de beste ,  ook al heeft je kajak een speciale naam .

PvdG

klik op de foto voor meer foto's
Wat heeft onze KVU te maken met de zwemvierdaagse?
Eerst een kleine uitleg: zwembad de Zien in Uitgeest zou al jaren geleden zijn verdwenen als niet een grote groep vrijwilligers de schouders had gezet onder het open houden van deze voor het dorp en omstreken zo belangrijke voorziening. Wie wel eens gekeken heeft bij het zwembad kan  niet anders dan concluderen dat er een onwaarschijnlijke hoeveelheid werk is verzet, met tot resultaat dat er zelfs met winst gedraaid wordt en dat alles er nu piekfijn uitziet.
Toen de KVU werd gevraagd om een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse zwemvierdaagse, besloot het bestuur dan ook om op de laatste avond, donderdag 22 juni, aanwezig te zijn met zes kajaks. Geïnteresseerde bezoekers zouden dan geheel vrijblijvend kunnen ervaren hoe het is om in een kajak te zitten. Daarbij hebben we vooral rekening gehouden met de kinderen, dus jeugdbootjes en kleine kajaks meegenomen.  Wij hadden het hele pierenbadje tot onze beschikking, van 18.00 tot 20.00.
MAAR, die middag om 16.00 uur kwam er een onweer voorbij! Alle zwemmers werden uit het water geroepen en kregen de instructie om in de kantine te komen schuilen. Niemand mocht in het bad blijven. Veel bezoekers gingen daarop naar huis en er kwamen weinig nieuwe bezoekers. De temperatuur was inmiddels flink gedaald!  Het was dan ook bijzonder rustig toen de vrijwilligers van de KVU arriveerden en de bootjes in het water legden.
Toch kregen we het nog druk! De aanwezige kinderen hadden heel veel belangstelling voor onze kajaks. Velen kwamen meerdere keren om in verschillende boten te kunnen varen. Er waren grote niveauverschillen: de één wist amper hoe een peddel vast te houden; de ander spoot meteen weg en navigeerde vol zelfvertrouwen kris kras door het bad. En hoe koud sommige kinderen het ook hadden, bibberend en met blauwe lippen stonden ze in de rij om te mogen peddelen. We hebben er af en toe een naar de warme douche gestuurd om een beetje op temperatuur te komen.
Toen we om acht uur de bootjes weer gingen opruimen en naar de loods terugbrengen, hadden we een voldaan gevoel: we hebben veel kinderen een leuke ervaring bezorgd, een mooi initiatief gesteund en onze club weer eens op de kaart gezet. Heel erg bedankt, Rob, Ton, Justus, Robert en Annet voor jullie inzet.
Henk.

PS. Wie staan er op de foto?

Vorig jaar is spontaan een Whatsapp--groep ontstaan: De Rietgrieten.

Binnenkort stellen ze zich aan jullie voor!