De "bloedmaan"; een zeldzame eclips

Info: https://www.rtlnieuws.nl/opmerkelijk/maan-komt-als-bloedrode-bol-aan-de-hemel

Eén van onze leden heeft voorgesteld om een kanotochtje aan deze mooie eclips (maansverduistering) te koppelen.

Dat is natuurlijk een goed idee.

De eclips begint op vrijdagavond 27 juli 2018 om 21.30h bereikt het hoogte punt op ca. 22.00h

Voor degenen die de maan vanaf het Alkmaardermeer gaan bewonderen stellen we het volgende voor:

• 21.00h verzamelen op de loods
  • 21.30h vertrek voor een rondje Starteiland
  • 22.00h ben je dan ongeveer bij het starteiland om van het hoogtepunt te genieten
  • Daarna onder toeziend oog van de maan weer terug naar de loods.
  • We hebben geen tochtleider benoemd omdat elk lid inmiddels een rondje starteiland kan dromen. Maar het is wel zo leuk om als groep te gaan.

Denk er wel aan om verlichting voor de kano mee te nemen: wettelijk gezien moet je een rondschijnend toplicht voeren op de je kano. Als je dat niet hebt kan je ook een goede zaklantaarn meenemen om jezelf zichtbaar te maken in het geval en een boot aankomt.

Veel plezier.