Uitnodiging Zeekanoweek Bretagne

Beste kanovaarder/-ster,
Hierbij nodigen wij je uit voor de 5e editie van de zeekanoweek in Bretagne, Frankrijk. Deze kanoweek wordt gehouden van zaterdag 28 juni tot zondag 8 juli 2014. De organisatoren zijn Walter Noort en Arnold Kuiter, beide actieve zeekanoërs en lid van de Haarlemse Kano Vereniging.
De standplaats voor deze week is Camping de la Baie in het dorpje Lescleden in het departement Finistere –letterlijk einde der wereld-. De camping is onze uitvalsbasis voor het maken van dagtochten. Mogelijke trips zijn: oversteek naar Ile de Sein, grotten verkennen bij de Pointe du Raz, rockhoppen bij Théolen, branding varen bij Baie de Trespasses of surfen in de tide race van de Raz de Sein.
Wil je meer weten? Bekijk dan de flyer in de bijlage.
Wil je nog meer weten? Bel Walter Noort op 0648402697
Hopelijk tot ziens!
Met vriendelijke groet,
Walter Noort / Arnold Kuiter

Informatie:
Ook in 2014 organiseren wij een zeekanokamp om en nabij de Pointe du Raz in Bretagne in het departement Finistère. De Pointe du Raz is een 72 meter hoge kaap en is de verst uitstekende westelijke kaap van Frankrijk. Even ten noorden hiervan ligt de Pointe du Van, met daartussen, het brede strand van de Baie des Trépassés. Op ruim 10 km voor de kaap ligt het Île de Sein, in het Bretons Enez Sun.
Vanuit onze standplaats vlakbij Audierne zoeken we elke dag een mooie plek waar we het water op willen. We maken afwisselende dagtochten langs rotskusten in soms uitdagende omstandigheden. We gaan grotten verkennen, rockhoppen en tideraces varen. Dit deel van de kust is een prachtig vaargebied met stevige getijverschillen en één van de grootste tideraces van Bretange.

Accommodatie:
De standplaats tijdens deze week is:
Camping de la Baie
Lescleden,
29770 Cléden-Cap-Sizun,
Frankrijk

Deze eenvoudige 2** camping is rustiek gelegen op slechts 1500 m van het strand. Bij de camping hoort een typisch Franse Bar-Tabac, tevens een kruidenier en depot-pain. De camping heeft eenvoudig sanitair maar voldoende bakken om na het varen de zilte zooi te spoelen.

Niveau en eisen
De tocht is voor gevorderde zeekajakkers, in het bezit van een eigen zeekajak en uitrusting. Om hier lekker te kunnen varen moet je redelijk gevorderd zijn en ten minste op ZV-niveau kunnen varen. Je moet het varen in goven en branding leuk vinden. Het uitvoeren van reddingen moet er goed in zitten. Ook moet je goed met je sleeplijn kunnen omgaan. Kunnen rollen is geen vereiste, maar wel erg handig in branding en tide races. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over een goede vaarconditie beschikken.

Prijs
De kosten voor de week bedragen 175 euro per persoon. Dit is inclusief instructie/begeleiding, camping en organisatie. Bij het kamperen is uitgegaan van een tent. Voor kano-uitrusting, eten, drinken en vervoer moet zelf worden gezorgd. Voor het benodigde kaartmateriaal en stromingsatlassen wordt gezorgd.

Aanmelden
Het zeekanokamp wordt georganiseerd in de week van zaterdag 28 juni tot zondag 8 juli 2014. We gaan uit van een groep van 15 personen. Inschrijven kan tot 1 mei 2014 of totdat de het maximale deelnemersaantal is bereikt. Heb je interesse, vraag dan een inschrijfformulier aan door een mail te sturen naar: zeekajakken.in.bretagne AP3STAARTJ3 gmail.com
Kennen wij je niet, geef dan aan wat je ervaring is en geef een referentie op. Ook vragen kan je hier stellen. Na acceptatie van de aanmelding krijg je van ons de nadere gegevens, zoals wijze van betalen, programma, uitrustingslijst en routebeschrijving. Medio april zal er een kennismakingsavond worden georganiseerd.
Meer weten? Stuur dan een mail naar zeekajakken.in.bretagne AP3STAARTJ3 gmail.com of bel Walter Noort op 0648402697.

Links voor meer info:
Kaart