Haai bijt

Hallo kanoƫrs,
Dit is een interessant bericht, waarop ik werd geattendeerd door een collega vrijwilliger van de Poelboerderij. Ik was eerst nogal geschrokken, omdat ik zelf ook in tropische wateren heb gevaren en weet dat het ook steeds vaker gebeurt, op verschillende plekken op deze wereld. Nu weet ik wel dat lang niet overal de haaien even agressief zijn en dat vooral surfers en zwemmers de dupe zijn (wat natuurlijk niet minder erg is, begrijp me niet verkeerd).

Ik was na lezing van het artikel in zoverre gerustgesteld toen ik las dat deze meneer aan het vissen was. Dan acht ik het begrijpelijk dat hij is aangevallen. Haaien hebben uiterst gevoelige zintuigen en reageren op de bewegingen en geluiden die een vis in nood maakt. Die signalen kunnen zij van grote afstand oppikken. In de Antillen zijn al diverse mensen aangevallen door haaien terwijl zij aan het speervissen waren en/of geschoten vissen in een netje bij zich droegen. En toch zal ik, mocht ik ooit weer in verre oorden in een kajak plaats nemen, een beetje anders naar het helderblauwe water onder mijn bootje kijken!!
Henk.