Scheepsdoop

22 augustus 2021

Sinds begin april mag ik mij de trotse eigenaar noemen van een North Shore Marinar. Misschien heb je haar al eens zien liggen in de loods. Ze valt op door haar kleurstelling, geel met blauw. Met praktische hulp en goede adviezen van clubleden heeft deze rijpe dame een facelift ondergaan. Ze ziet er prachtig uit.

Alleen haar naam ontbrak nog. Die was direct na aankoop al wel duidelijk. Ik heb namelijk een hoofd vol liedjes. En bij iedere gebeurtenis borrelt er wel een bijpassend lied in mij op. Zo ook toen ik thuis kwam met mijn nieuwe boot. Maar haar naam was nog niet gematerialiseerd. Toen ik voor mijn verjaardag van het thuisfront haar naam op stickers cadeau kreeg, kon ze gedoopt worden. Gilbert en Ton verzorgden een bijzonder humoristische en gedenkwaardige ceremonie, waarbij met het water van Neptunus de watergoden werden gevraagd om schip en bemanning te beschermen.

Het liedje waar de naam aan ontleend is gaat als volgt:

Ik heb een boot,

Ik heb een hele mooie splinternieuwe boot

Haar naam is Anna en ze ligt hier in de sloot

En we gaan varen op het kanaal

Ze is de allermooiste boot van allemaal

Gilbert beschrijft in zijn mooie toespraak de naam:

Het is een mooie naam

Onderscheidend

Mooi als eerste in een reeks

Het is een palindroom, dus je kunt ermee achteruit varen

Verbindend, een van de betekenissen is begenadigd ofwel talentvol…..

Met de mensen van de KVU die mij het afgelopen jaar hebben geholpen om de kanotechniek onder de knie te krijgen en alle andere aspecten van het kanovaren hebben geleerd, werd er geklonken op een behouden vaart. Om vervolgens met de liefhebbers een rondje op het meer te varen.

Corry Mijnster