Branding-lol in september 2021

foto's: Marilou

 
Ha vaarders, zo bericht Anoushka de kvu-ers in de brandingmailgroep bijna elk weekend. Ieders hartje klopt daarna een beetje sneller. Toch?
Vervolgens lezen we dan een min of meer korte beschrijving van Surfweer over de te verwachten situatie zodat we alvast in onze agenda’s kijken of er nog iets anders moet gebeuren dat weekend. 
En als het dan bijna zo ver is volgt er voor het weekend nog eens een update. Geweldig!
 
September is altijd een fijne maand om te varen op zee. De temperatuur van het water is dan heel aangenaam en vaak goede branding om lekker te spelen.
Zo ook in het laatste weekend van september. Het was weer fantastisch. Wat ik zo leuk vind is dat we niet alleen genieten van de eigen moves maar zeker ook die van de anderen.
Valt jou ook op dat Anoushka alleen maar lachend in de branding te zien is?
 
 
Hieronder het bericht voor dat weekend in september:
“Surfweer voorspelt nu al veel moois voor het weekend. Een swell met een lange periode (ruim 10 sec pauze tussen de swells die binnenlopen, wat zeldzaam is hier!). Hoogte zo’n ruime halve meter op zaterdag, zondag misschien iets lager.
De wind: zaterdag W2, zondag ZO 3, draaiend naar Z3. Hoogwater rond 8 uur ‘s ochtends”.
 
Met een nawoord van Anoushka: 
Beide branding-dagen ook voor ervaren vaarders die nieuw zijn in de branding. Omslaan en zwemmen of gered worden horen erbij, dus eenmaal onverwacht op z’n kop moet je je spatzeil los kunnen krijgen (kunnen we oefenen) of kunnen rollen.
Zorg voor neopreen, anorak, zwemvest, helm, een (branding)bootje en spatzeil en peddel. Ik weet dat Joris, Jivan en Tineke ook graag eens meegaan (te vinden in de KVU-app), dus als je een van hen mee wil vragen als je gaat, dan zouden ze daar vast heel blij van worden :-). 
 
Zaterdag half 11 bij zee 
Zondag 12:15 uur bij zee (de zeevis-wedstrijd van Salamander is van 09 uur tot 12 uur)
Laat maar weten als je komt! En als weer en zee toch anders zullen zijn stuur ik nog een update.

Ik weet wel zeker dat ik ook voor de anderen in de mailgroep branding-kanoën spreek:  Dankjewel Anoushka voor het aanjagen van het kanoën op zee voor de KVU-ers.
Kasper