Persbericht "waterplanten"

Uitgeest, 30 juli 2018

Persbericht

WATERPLANTEN IN HET ALKMAARDER- EN UITGEESTERMEER

In het Alkmaarder- en Uitgeestermeer worden de komende weken waterplanten gemaaid. Dit is nodig om het meer goed bevaarbaar te houden.

Locatie
Nadat de waterplanten de afgelopen maanden minder snel groeiden dan verwacht, heeft het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer de afgelopen week meerdere meldingen ontvangen van watersporters die last hebben van de waterplanten. In de intensief gebruikte delen van het meer worden de waterplanten verwijderd. In de andere delen van het meer wordt de natuur met rust gelaten.

Recreatiebetonning
Watersporters wordt aangeraden om binnen de recreatiebetonning te blijven. De groen-witte en rood-witte boeien zijn aangelegd door het recreatieschap om aan te geven waar veilig kan worden gevaren.

Verwerking
De gemaaide waterplanten worden te drogen gelegd op de Saskerleidam en vervolgens vermengd met de ondergrond, waarbij de gehele dam opnieuw wordt ingezaaid met gras. Er is voor deze milieuvriendelijke oplossing gekozen in overleg met de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.