NIEUWE CORONAMAATREGELEN MET INGANG VAN WOENSDAG 14 OKTOBER

Toelichting protocol

Op dinsdagavond 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen bekendgemaakt om het Covid-19 virus terug te dringen. Vanaf woensdagavond 14 oktober zijn daarom de volgende beperkingen voor onze verenigingsleden van kracht:

• Douches en kleedkamers worden gesloten, waarbij het gebruik van de wc’s nog wel toegestaan is. Het neerzetten van een tas in de kleedkamer of elders in de loods kan nog wel toegestaan worden.

•  Voor het kajakken geldt dat de maximale groepsgrootte 4 personen is. Er mogen op het meer meerdere groepen van 4 zijn, maar blijf duidelijk gesplitst van elkaar. Iedereen dient ook buiten een afstand van meer dan 1.5 meter te bewaren ten opzichte van anderen.

Het is dus van belang om je al thuis om te kleden. Zorg dat je wel voldoende warme kleding bij je hebt om je toch om te kleden als de nood aan de man is (onderkoeling).
    Het is van belang dat je met maximaal 4  personen de loods in gaat, 1.5 meter afstand bewaart en elkaars pad niet kruist.
  • De kantine is gesloten. De veiligheidsregio ziet hier op toe. Ook het terras is gesloten.

Dat heeft een reden: elkaar kruisende mensen kunnen elkaar besmetten. Koelkastgrepen, flesjes, mokken kunnen virusdeeltjes bevatten. Een paar weken gewoon niet gezellig doen en het virus is weer een aantal maanden weg. Dus een dringende oproep: in de kantine hoor je niet te zijn.
    Tevens een hernieuwde oproep om door te blijven gaan met het desinfecteren van de handen bij binnenkomst.

Er is binnen de vereniging nauwelijks of geen covid19 geweest. We volgen deze regels om dat zo te houden!
Blijf vooral deze winter lekker doorvaren (in groepjes van 4 maximaal dus), want dat versterkt de weerstand.

Peter Beentjes

Welkom op de site van Kanovereniging Uitgeest.

Onze kanovereniging bestaat sinds 1989 en heeft ongeveer 100 leden. De leden komen niet alleen uit Uitgeest, maar ook uit de omgeving zoals  uit Heemskerk, Beverwijk en Castricum.

De vereniging heeft de beschikking over een loods aan de gemeentehaven van Uitgeest (KLIK hier voor locatie). In deze loods bevinden zich ongeveer 100 ligplaatsen, een kantine en kleedruimte. Vanuit de gemeentehaven zit je binnen 3 minuten op het Uitgeestermeer.
Het vaarseizoen loopt van half april tot half oktober, maar ook buiten deze periode hebben we een aantal actieve leden dat de elementen niet schuwt en de hele winter doorvaart.
Voor leden die (nog) geen eigen kajak of kano hebben, beschikken we over een bescheiden maar gevarieerde "vloot" waar zij gebruik van kunnen maken.

Wil je eens komen proefvaren? Kom dan eens in het vaarseizoen langs op woensdagavond. Er zijn dan altijd wel mensen aanwezig die je wat meer kunnen vertellen of een stukje met je mee willen varen. Of neem contact met ons op.

Bezoek ons op FACEBOOK

JASON Vaarkalender van Jason
Jason Homepage
NKB Zeevaren Commissie zeevaren van de NKB
Peddelpraat
TKBN Toeristische KanoBond Nederland
www.getij.nl Voorspellingen van het astronomisch getij in Nederland
Kano-Vaarregels in Nederland A.H. Aalbrecht, gepensioneerd nautisch docent schreef het boekje "Kano-Vaarregels in Nederland"
weeronline Weeronline voor surfers en zeilers
Erekode voor het Wad Convenant met gedragsregels voor bezoekers van de waddenzee
www.wadkanovaren.nl Deze site is bedoeld om praktische informatie te verschaffen voor kanotochten op zoutwater, en dan met name op de Waddenzee.
www.nautin.nl Deze website is een initiatief van de Stichting Nautin. Deze stichting heeft ten doel het bevorderen van beschikbaarheid van nautische informatie voor de pleziervaart en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
Kanocentrum Wirdumerklap Zeekajakschool
Zeekajaksite

Deze site is een vervolg op DeZeekajaksite.info waarop testverslagen van zeekajaks werden gepubliceerd door Willem Molengraaff † en René van der Zwan.
Op deze site "zeekajaksite.nl" leest u hoe vaareigenschappen worden bepaald door het kajak-ontwerp. Zo is makkelijker te begrijpen hoe een kajak zal reageren op zee. De informatie is gebaseerd op de tests die zijn uitgevoerd op ruim 50 verschillende types zeekajaks.
Maar ook leest u dat "de eigenschappen kunnen verbeteren" door de kajak aan uzelf aan te passen.
En hoe maak je een keuze voor een kajak daarbij ook denkend aan welke veiligheid de kajak je biedt als je haar koopt?

Poly-Service Materialen voor onderhoud aan je boot
www.outdoorfoto.nl/
www.polespirit.nl/
www.dajaks.nl/ Kajak-Technieken op de site van Dajaks
www.nibla.nl/video/rollen NEW
Techniek: instructie video rollen (160Mb)
tip: Sla het bestand eerst op voordat je het in een viewer opent
www.nibla.nl/video/vw_slag NEW
Techniek: instructie video voorwaartse slag (164Mb)
tip: Sla het bestand eerst op voordat je het in een viewer opent
www.kano.startkabel.nl/ Kajak-links
zee-kano.startkabel.nl ZeeKajak-links
zee-kano.opedie.nl ZeeKajak-links
www.paddlingplanet.com Verzamelsite waarop van heel veel kajakblogs de laatste bijdragen worden gepresenteerd. Aanrader!