Opschoondag, maar niet de gebruikelijke.

Zondag 3 mei ’s avonds na het eten toch nog een tocht op het Meer gemaakt, de mogelijke drukte bij de loods of zelfs op het Meer ontwijkend. Dat lukte erg goed, ook op het Meer was het na een zonnige dag weer stil.

Zoals ik vaak doe het laatste half uur de oevers afschuimend: een nog vol bierblikje (Amstel, toch al niet mijn favoriet) leeg gegoten  en op het dek mee, een plastic fles, een vuilniszak, een plastic kinderschepje of zoiets. Allemaal weinig interessant en waardeloos.

Dat heb ik wel eens anders mee gemaakt. In de loop der jaren toch een prima tuinstoel en zelfs een 2-zits hardhouten bankje aan mijn opruimacties over gehouden. Die  staan intussen in onze tuin.

Lang geleden, wel waardeloos maar toch interessant waren de vijf vuilniszakken met plantenresten. Weinig bladafval, vooral veel steeltjes en stelen. Een restant van een cannabis plantage?

Maar deze laatste keer toch nog beet met iets wat veelbelovend bleek: een portefeuille met ?

Op de Meldijk even gekeken wat ik geoogst zou kunnen hebben: geen geld, wel de watersport papieren van M.xxx: Vaarbewijs, bootregistratie, marifonie certificaten.

’s Maandags de portefeuille in het zonnetje gedroogd, ’s avonds nog een briefje voor de eigenaar geschreven met uitleg waar en hoe ik de portefeuille vond, en de mededeling: als je je waardering voor het vinden en terug bezorgen wilt laten merken, dan is een kleine donatie aan de KanoVereniging Uitgeest  welkom. Mijn eigen adres e.d. niet vermeld, een persoonlijk bedankje heb ik dan niet nodig. En dat op briefpapier met het KVU logo.

Dinsdag op de fiets naar het adres van M.xxx in Beverwijk.

De portefeuille afgegeven aan een huisgenote, en daar al gemerkt dat mijn actie wel gewaardeerd zou worden.

En dan …

Dick Mulder, 11 mei 2020