Hoe is het gekomen?

Tijdens de ALV ben ik, Rianne, voorgesteld als opvolger van Theo. Annemarie Johan en ik gaan met z’n drieën de taken van Theo overnemen. Dat geeft wel aan hoeveel tijd Theo al die jaren in de KVU heeft gestoken. Wat een kanjer! Gelukkig blijft hij ons ondersteunen daar waar nodig.

Zelf ben ik lid geworden in september 2016, hoe is dat nou zo gekomen…?

Vanaf mijn tienerjaren ben ik gek op watersport, zo ben ik jaren fokkenmaatje geweest op een Vrijheid. Zeilwedstrijden op ons meer en door heel Nederland. Geweldig!

Natuurlijk ook aan het windsurfen geslagen…en was ik te vinden in de vakanties op een zeilschool in Friesland, als keukenprinses (ja ..ja ..één van mijn best bewaarde verborgen talenten).

En toen…toen ..huisje boompje beestje..en kinderen…druk druk..

Af en toe gezeild in een gehuurde zeilboot.

Toen er weer wat tijd vrij kwam ben ik een zeilcursus gaan volgen bij de ARZV.

Lekker zeilen op ons meer. Helaas ging het vaak niet door te weinig wind of teveel (en bij dat teveel begon ik het net leuk te vinden). Mijn zeildiploma gehaald. Maar geen zeilboot.

En toen..toen kwam ik iemand tegen die veel had gekanood.  Mooie verhalen en filmpjes.

Het krantenartikel over een instapavond die ik al vaker had zien staan kwam weer voorbij. Een mooie kans om eens te kijken wat daar nou zo leuk aan is dat kanoën.

‘Als je dat gaat doen moet je eerst eens omgaan en eruit komen’ was het advies.

WAT?? Nee dat meen je niet, verschrikkelijk.

Nu moeten jullie weten dat ik dus gek ben op watersport. Dus OP het water, niet erin eronder, geen gekkigheid...gewoon op het water dus.

Toch liet ik mij overhalen, zo gebeurde het dat ik, op zee in de branding, wit weggetrokken voor de eerste keer ondersteboven hing in een kajak.

En..ja ik kwam boven en.. leefde nog.

Oké op naar de instapavond…..en wat vond ik het spannend. De kleinste golfjes vond ik al eng. Maar ook wat heerlijk om weer op het water te zijn.

En zo kwam het dat ik stap voor stap met de goede begeleiding van de KVU, nu vaar in omstandigheden die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden. En ben ik vaak op het meer of op zee te vinden, heb ik inmiddels een kleine rederij (zee kajak, brandingsbootje en een sit-on en een houten zeilkano(moet ooit nog opgeknapt worden). Mijn KV-A en in training voor KV-T.

Van de week kreeg ik de opmerking ‘je bent een ervaren drenkeling’….een compliment? Ja eigenlijk wel. Ik ben er trots op. Er was geen paniek, ik was rustig. Wat prettig om te voelen, ik ben niet bang meer om om te gaan!

Het ging niet vanzelf, het vergde veel oefenen en peentjes zweten. Natte oefeningen op het meer en in het zwembad reddingen oefenen, zelfs gewoon zwemmen en trainen om onderwater te kunnen blijven langer dan 3 seconden. Met allerlei weersomstandigheden toch het water op gaan. Vele instructiefimpjes op YouTube bekeken, wat ziet het er dan eenvoudig uit.

Tijdens het varen en de clubavonden ervoer ik van de andere leden dat die toch ook liever op het water dan er in zaten. ‘Anders was ik wel op zwemmen gegaan’ of ‘het meeste water gaat eronderdoor’ waren de opmerkingen.

En zo kwam het er van dat ik mee ging met de georganiseerde tochten. Wat ontzettend leuk en spannend om steeds weer een ander stukje Nederland vanaf het water te beleven.

En nu mag ik zorg dragen voor het coördineren van mooie tochten. Zodat jullie hier ook weer van kunnen genieten. Dit doe ik samen met de vaarcommissie en tochtleiders. We proberen een vaarkalender samen te stellen die voor elk wat wils biedt.

Mochten jullie zelf leuke tochten weten of ideeën voor leuke tochten hebben dan hoor ik dat graag.

Ook kunnen we nog tochtleiders en/ of vaarcommissieleden gebruiken.

Er wordt op dit moment volop gevaren en dat is mooi. Men houdt goed rekening met de afgesproken regels. Hierdoor kunnen we blijven varen. Achter de coulissen zijn we dus wel al tochten aan het bedenken maar deze staan nog niet in de vaarkalender op de website. Zodra het mogelijk is wordt dit openbaar gemaakt.

Via whatsapp groep worden geregeld vaarafspraken gemaakt en de tijden op elkaar afgestemd. Prima! In de whatsapp groep zitten op dit moment 60 leden. Mocht je hiervan nog geen lid zijn geef dit dan even aan dan zetten we je erin.

En heb je zin om te varen, gooi een balletje op in de whatsapp groep of ga mee met het meevaren.

Voorlopig nog 2 om 2 maar wie weet eind van de maand met meer!

We wachten het af. Veel kanoplezier!

Tot ziens op het water! Rianne