Twee gloednieuwe kajakboeken uitgegeven!

Te koop bij:  boekscout.nl , kajak.nl en Kanoshop.nl

‘Geen Golf Te Hoog’ (ISBN 978-94-620-6830-8)

Toon Hoefsloot Vada Kano Wageningen.

Dit boek bevat 60 boeiende, hilarische en avontuurlijke kajakverhalen. Krachtig, humoristisch, vlot en beeldend geschreven. Tochten over de Wadden, door Zeeland, op grote, kleine en Franse rivieren. Alleen of met vrienden die buitenleven en kanosport een warm hart toedragen. Watersportplezier én sterke verbondenheid met de natuur. Toon’s verhalen zijn echt: pech en mislukkingen worden net zo breed uitgemeten als behaalde prestaties. Een inspirerend kajakboek. Een aanrader, beslist niet alleen voor mensen met een watersportieve achtergrond.

Toon: “Zeilen deed ik al langer als fervent watersporter. In 1986 ben ik gaan kajakken. Daar werd ik een sportief bewegend buitenmens van. Natuur, eenvoud, vrijheid en intens contact met de elementen, dat drijft en fascineert mij. Verbondenheid voelen met de natuur, fantastisch!”

‘Ik Kajak’ (ISBN 978-94-022-0457-5)

Mattijn Vroon, (Uithoornse R&KV Michiel de Ruyter).

Het nieuwe Vademecum van de kanosport.

Dit royale boek staat stampvol vakkundige tips, technieken, tekeningen, foto’s, instructies en andere relevante informatie. Alle moderne kajak disciplines worden uitvoerig beschreven. Zijn boek is een must voor kajakliefhebbers en instructeurs. Een leidraad bij Kajakvaardigheid A/B. Alles weten over afvaartkajak, zeekajak, kanopolo, eskimoteren, wildwater, freestyle, redden, technieken, training en spelletjes? Zie zelf maar!

Mattijn: “Als kind zeilde, surfte en kajakte ik al. Vanaf 1998 nam ik de kajaksport echt bloed-serieus. Ik ben vlakwater kajakinstructeur geworden met een stiekeme voorliefde voor groot en ruig water. Tochten varen is voor mij ‘n uitdaging als er stevig gewerkt moet worden. Dus kom je de Nonstop 11 Stedentocht, dé Beulentocht en vele andere uitdagingen in mijn boek tegen. Tijdens tochten deed ik ervaringen op die nergens beschreven stonden. Ik ging er checklisten van aanleggen, technieken onderzoeken en beschrijven. Zo is mijn boek ontstaan. Tijd om het met andere kajaksporters te delen.”