Rondje Durgerdam Beach – Pampus Zand – Strand Blijburg en weer terug

Zaterdag 18 juni 2022 werd een tocht gevaren door het IJ-meer onder leiding van Rob. Annet, Willem-Maarten en Peter tekenden bij. Erg vriendelijk weer. T-shirtjes in plaats van neopreen. Noordnoordoosten wind vanaf het Markermeer en daardoor af en toe wat ballenbakkerig maar dat was wel zo lekker eigenlijk. We begonnen bij een heel erg klein strandje ten zuiden van Durgerdam, vlakbij een enorme pilaar van een hoogspanningsleiding.

Langs het Vuurtoreneiland waar wij niet aan land gingen, hoewel er een prima restaurant is daar. Reserveren moet je dan wel natuurlijk. Pampus ligt te midden van een ondiepte waar in de 19e eeuw een eiland geheid is, voorzien van stortstenen. Het heeft ook een prima zandige aanlandingsplaats, waar ook gezond en gezwommen werd. Goede koffie en appeltaart, en het was levendig door de bezoekers vanaf Muiden. Ook het fort en de tentoonstelling werden bezocht.

Op de terugweg, met golven achterop, voeren we langs nieuw opgespoten land en doken we IJburg in. Lijkt in niets op Amsterdam. Maar wij zouden er wel kunnen wonen. Veel bootjes en vooral suppers. Daar staken wij met onze zwemvesten wat bij af. Weer even door de swell van het Buiten-IJ en dan weer Durgerdam- Beach, stampvol nu want het blijft vijf bij vijf meter.

Leuk tochtje Rob!

Peter

P.S. Zouden beginners dit ook kunnen? Ja, hoor. Kun je meteen je grenzen wat verleggen!